Tsuriai  Dojo

Kyokushin Karate

Onze Trainingen

Iedereen die bij ons traint, werkt aan zijn of haar conditie, flexibiliteit, incasseringsvermogen, mentale weerbaarheid en aan plezier!. Onze trainingen bestaan uit een aantal elementen. Khihon, Kata en Kumite oftewel Techniek, schijngevechten en vechten (sparren). Alles gebeurd in een veilige omgeving. Ondanks dat Kyokushin karate de hardste vorm van karate is, zal iedereen elkaar respecteren en zal de bovenliggende partij zich aanpassen aan de ander. Iedereen moet tenslotte de dag erop weer naar school of zijn werk.


Gezamenlijke trainingen

Vooralsnog trainen we op woensdagavond van 19.30 tot 21.00. Na een gedegen warming up wordt er aandacht besteed aan de kihon en kata. Dit kan in vele vormen. Op het einde sluiten we meestal af met een aantal partijen sparren. Gezien de diversiteit van technieken, trainingsvormen etc, zal geen enkele training hetzelfde zijn. Wel loopt als  rode draad door de trainingen kihon, kata en kumite en....de Kyokushin mentaliteit!

Tijdens de trainingen werk je aan je technieken, maar zeker ook aan je conditie. Een goede conditie is een vereiste om een goede kata te lopen of goed te kunnen vechten/sparren. Een ander onderdeel is de flexibiliteit. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan het rekken en strekken van het lichaam, waardoor je leniger wordt. Buiten conditie en flexibiliteit, zal je gedurende de trainingen werken aan het verwerken van impact op het lichaam en zul je mentaal sterker worden.


Individuele trainingen.

Op aanvraag en in overleg kan een individuele les gevolgd worden. Wil je werken aan een persoonlijk doel, zoals bijvoorbeeld voorbereiden op een wedstrijd/examen, conditie verbeteren etc, dan is het mogelijk om één op één te trainen. Neem hiervoor contact op met een van de leraren voor de voorwaarden.


Bondsactiviteiten.

Binnen de bond (NKKO) zijn vele activiteiten waaraan deelgenomen kan worden. Maandelijks zijn er de nationale bondstrainingen in Papendal voor zowel kata als kumite. Iedereen kan hieraan gratis deelnemen. Daarnaast zijn er activiteiten zoals o. strand trainingen en diverse toernooien. Ook kan er worden deelgenomen aan activiteiten van andere bonden, zowel nationaal als internationaal. Voorbeelden hiervan zijn diverse  fighting camps in  o.a Litouwen, België, Spanje en Nederland. We zijn met z'n allen tenslotte één Kyukoshin familie!


Examens

Om een hogere graad te behalen, doe je een examen. Tot aan de bruine band (2e kyu), kan je het examen doen in de eigen Dojo. Vanaf de 1e Kyu doe je bondsexamen in Papendal tijdens het jaarlijkse Zomerkamp. De exameneisen per kyu graad zijn beschreven in de exameneisen van de KWF (Kyokushin World federation)
Het is goed om te benadrukken dat het behalen van een hogere band geen op zichzelf staand doel is, maar eerder het resultaat van toegewijde training en vaardigheidsontwikkeling over een langere periode.
Vermeldenswaardig is dat hogere banden, met name dan graden, niet alleen gebaseerd zijn op technische vaardigheden, maar ook op andere aspecten zoals houding, karakter en begrip van de filosofie achter de vechtkunst
Als je slaagt voor een hogere band, wordt dit aangetekend in je karate paspoort en krijg je een bijbehorend certificaat. Als je slaagt voor een dan graad, ontvang je een zwarte band met daarop je naam geborduurd in het Japans.